2013/07/03

BENVINGUTS A ALIMENTACIÓ FOLGUERA

 
Després de presentar-vos l'article de la Sra. Rosa Pedraza, vaig tenir la curiositat de saber més sobre l'establiment de la família Folguera, ja que al ser una botiga tan antiga, es mereixia fer-li una visita i assabentar-nos més a fons de la seva trajectòria. Vaig ser rebuda amb molta cordialitat i el resultat ha estat l'escrit que a continuació podran llegir i en el que el Sr. Pedro propietari de l'establiment explica amb tot detall, des de l'inici de l'empresa fins ara.

 
Antònia Torrens



BENVINGUTS A ALIMENTACIO FOLGUERA


El senyor Eliseu Folguera i la seva esposa Àngela Altayó.
Foto: Pere Folguera


Història del nostre negoci:
L'inici comercial de l'empresa es remunta a finals del segle XIX, quan en Pere Folguera i Colomines inaugurà una botiga de bacallà i d'alimentació al nº 153 de la Travessera de Gràcia de Barcelona, on es va créixer comercialment de forma progressiva.

Més endavant, ja amb els tres fills amb majoria d'edat, muntà una botiga del sector per cada un dels fills: Una parada al mercat de la Llibertat de Barcelona pel seu fill Remei, una a Sant Adrià del Besós pel seu fill Pere i una altre al Barri de Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat pel seu fill petit Eliseu, cap al 1932. I aquí comença la nostra història particular.

Eliseu Folguera i Altayó es va casar amb Àngela Altayó i varen fer créixer de forma espectacular aquest comerç durant la guerra civil i la dura postguerra de repressió franquista.

Cap a mitjans del 50, es van incorporar a l'empresa els dos fills del matrimoni: Pere Folguera i Altayó i Eliseu Folguera i Altayó, que van seguir amb el ritme diabòlic comercial d'aquells moments.
Més endavant, cap els 60 amb la mort d'Àngela Altayó, l'empresa entrà en uns moments molt difícils i que encara es varen tornar a complicar més amb la crisis dels 70 i la mort al 1973 d'Eliseu Folguera i Altayó. Aquests anys van ser com els de la història del nostre país: transició, conflictes i il·lusions; destacant molt positivament les incorporacions al negoci de les dones dels dos fills: Rosa Mª Gregori i Josefina Segarra.

Els anys 80, amb tots el canvis comercials de l'època, es poden definir com de resistència
però molt important perquè avui en dia podem estar on som.

Al 1992, després de les olimpíades de Barcelona, s'incorporà a l'empresa el fill gran d'en Pere: Jordi Folguera i Gregori, i torna la tendència positiva, comercialment parlant. Cap al canvi de segle, també entra en el negoci el fill petit d'en Pere: Xavier Folguera i Gregori.

I a dia d'avui, aquí estem; venent des de bacallà a fruits secs i d'olives a tòfones a les nostres 3 parades de mercat, a la nostra botiga de Collblanc i el nostre engròs destinat majoritàriament a l'hosteleria.

Salut i Repùblica !!!!!!!!
Pere Folguera

1 comentari:

Anònim ha dit...

¿Alguien conoce una empresa de limpieza de tuberías de desatascos de Hospitalet para un atasco que tengo en casa?